A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara „SZAKMAKÓSTOLÓ” nyári pályaorientációs programot szervez az agrárium (mezőgazdaság, erdészet, kertészet, környezetvédelem, élelmiszeripar stb.) iránt érdeklődő (elsősorban jelenleg 6.-7. osztályos) diákok számára.
A pályaorientációs hét 2024. június 24 – 28. között kerül megrendezésre, melyen színes szakmai programokkal és érdekes bemutatókkal várjuk az érdeklődő fiatalokat.
Helyszíne | Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum Bercsényi Miklós Élelmiszeripari- Környezetvédelmi Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium |
1106 Budapest, Maglódi út 4/b. |
Amit kínálunk:
- a Hentes és húskészítmény-készítő szakma bemutatását szakképzett tanárok irányításával,
- napi háromszori étkezést.
Amit neked kell hozni:
- érdeklődést, nyitottságot,
- aktivitást,
- az utolsó nap délután pedig szüleidet egy családi programra
A PROGRAM A RÉSZTVEVŐK SZÁMÁRA INGYENES!
Jelentkezni lehet a Jelentkezési lap „SZAKMAKÓSTOLÓ” pályaorientációs programhétre elnevezésű nyomtatvány és a Szülői hozzájáruló nyilatkozat kitöltésével, a következő e-mail címen: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Jelige: „SZAKMAKÓSTOLÓ”.
A férőhelyek korlátozott számban állnak rendelkezésre, ezért a részvételi lehetőséget csak a jelentkezés sorrendjében tudjuk biztosítani. A sikeres jelentkezést követően a résztvevőket e-mailben értesítjük.
A programhéten való részvétel kizárólag aláírt Egészségügyi nyilatkozat bemutatásával történhet.
2024. június 25. Kedd
NAK Pest vármegyei és Fővárosi igazgatósága | ||||
Szakképző intézmény neve, címe: Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum Bercsényi Miklós Élelmiszeripari- Környezetvédelmi Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium 1106 Budapest, Maglódi út 4/b. |
||||
„Szakmakóstoló” hét dátuma: 2024. június 24 – 2024. június 28. | ||||
Dátum | Időpont | Tevékenység/program leírása | Program helyszíne | A programnap felelősei |
1. Nap | ||||
2024.június 24. Hétfő |
8:00–9:30 | Érkezés, regisztráció, köszöntő, programok rövid ismertetője | KMASZC Bercsényi Miklós Élelmiszeripari-Környezetvédelmi Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium 1106 Budapest, Maglódi út 4/b. |
4 fő |
9:30–10:30 | Ismerkedős játék | |||
10:30 | Tízórai | |||
11:00–12:00 |
Hogyan készül? Filmek a húsiparról (jegyzetfüzet, tollak, sapka) |
|||
12:00–12:30 | Ismerjük meg a Bercsényi sulit pincétől a padlásig! | |||
12:30 | Ebéd | |||
13:00-14:30 |
Alapítsunk céget!
|
|||
14:30-15:00 | Uzsonna | |||
15:00-16:00 | Kreatív foglalkozás – Cégtábla készítése | |||
2. Nap | ||||
2024. június 25. Kedd |
8:00–9:00 | Érkezés, Szabad játékok (tollas, strandlabda, ugrálókötél…) | KMASZC Bercsényi Miklós Élelmiszeripari-Környezetvédelmi Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium 1106 Budapest, Maglódi út 4/b. |
4 fő |
9:00–10:30 | Érzékszervi bírálat – virsli, párizsi, kenyér | |||
10:30 | Gyümölcsös tízórai | |||
11:00–12:00 |
Alapítsunk céget Csoportokban dolgozunk-Cégvezető, elnök stb. választása |
|||
12:00–12:30 | Ebéd | |||
12:30-14:00 |
Vezetőségi tagok feladatainak megbeszélése, írásba foglalása – Beszélgetés a húsról, a hentes, a húsipari technikus képzésről, szakmáról. Film. |
|||
14:30-15:00 | Uzsonna | |||
15:00-16:00 | A hús részei – ábrák, 3D makettek, rajzok | |||
3. Nap | ||||
2024. június 26. Szerda
|
8:00–9:00 | Érkezés, Szabad játékok (tollas, strandlabda, ugrálókötél…) | KMASZC Bercsényi Miklós Élelmiszeripari-Környezetvédelmi Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium 1106 Budapest, Maglódi út 4/b. |
4 fő |
9:00–10:00 | Érzékszervi bírálat – gyümölcslé, virsli, zsemle | |||
10:00 | Gyümölcsös tízórai | |||
10:30 – 12:30 | Cégek: termékek megbeszélése. Ki mit gyárt? Mi lesz a cég termékskálája? (MÉ használata) | |||
12:00–12:30 | Ebéd | |||
13:00-14:30 | Kísérletek – íz, szín, szaglás. Fűszerfelismerés. Mire használjuk a húsiparban? | |||
14:30 | Uzsonna | |||
15:00-16:00 | Játékos fejtörők a húsiparból | |||
4. Nap | ||||
2024. június 27. Csütörtök |
8:00–9:00 | Érkezés; Cégek gyűlése; eddigi tevékenységek megbeszélése | KMASZC Bercsényi Miklós Élelmiszeripari-Környezetvédelmi Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium 1106 Budapest, Maglódi út 4/b. |
4 fő |
9:00–10:00 | Kísérletek – élesztő, tej, pH, színezékek… | |||
10:00 | Tízórai | |||
10:30 – 12:30 | Kreatív kézművesség. Kartonokból, pici dobozokból makett (cég) elkészítése | |||
12:30 | Ebéd | |||
13:00-14:30 | Mérjünk, számoljunk! Húsipari alapanyagok: ismerkedés, felismerés, mérése | |||
14:30 | Uzsonna | |||
15:00-16:00 | A makett színezése, kiegészítése | |||
5. Nap | ||||
2024. június 28. Péntek | 8:00–9:00 | Érkezés, céggyűlés | KMASZC Bercsényi Miklós Élelmiszeripari-Környezetvédelmi Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium 1106 Budapest, Maglódi út 4/b. |
4 fő |
9:00–10:30 | Kolbásztöltés, sütés, tízórai | |||
10:30-12:00 | Játékos sport-, csapatvetélkedős – Melyik a legsportosabb cég? | |||
12:00 | Ebéd | |||
12:30-14:00 | Boltlátogatás- húspultok elhelyezése, felépítése. Húsipari termékek felismerése | |||
14:00 | Uzsonna | |||
14:30 – 16:00 | Szülők fogadása. Cégek, heti tevékenységek bemutatása. Fotók. Záróhang. Szakképzési referensi tájékoztató. |