Felhívjuk figyelmet az „Európai Zöld Megállapodás (European Green Deal) és vállalkozásfejlesztés: az európai piacban rejlő lehetőségek” témájú online workshopra.
Az európai piac „zöld” termékek iránti igénye rendkívüli mértékben növekszik. Az élelmiszeripari termékek előállítása terén a fogyasztók egyre gyakrabban társítják az ökológiai szempontokat a kiegyensúlyozott termeléshez és az egészséges életvitelhez és mindez különösen igaz a fiatalabb generációkra. Az elkövetkezendő évtizedben a vállalkozásoknak szükségszerűen át kell térniük a fenntartható termelésre, azonban a hagyományos gazdaságról a „zöld” gazdaságra való átállás nem egyszerű feladat.
Mely kihívásokkal kell a vállalkozásoknak szembenézniük? Milyen támogatási lehetőségekre számíthatunk az átállást illetően? Mely eszközöket kell a vállalkozásoknak igénybe venniük ahhoz, hogy környezeti szempontból fenntartható termelésre váltsanak?
Az Európai Bizottság LIFE EFFIGE (Environmental Foodprint For improving and Growing Eco-efficiency) projektje keretében kerül megszervezésre az online szeminárium két részletben:
- 2021. január 21-én 15.00-kor Zöld megállapodás és vállalkozásfejlesztés: az európai piacban rejlő lehetőségek,
- 2021. jauár 28-án 15.00-kor Környezeti lábnyom és nyomonkövetés, a versenyképesség mozgatórugói.
Érdeklődés esetén itt lehet regisztrálni. További információ itt.
(NAK)