Az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt. Vállalati Energiahatékonysági Hitelprogramja támogatást nyújt a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, amelyek zöld beruházások végrehajtását tervezik.
2025. január 1-től kötelező lesz feltüntetni a származási ország teljes nevét szárított gyümölcsök és bizonyos diófélék esetében, a Bizottság (EU) 2023/2429 felhatalmazáson alapuló rendelete alapján.
Az egyszer használatos műanyagok óriási problémát jelentenek világszerte, ezért egyre többen keresik a megoldást a csomagolások fenntartható alternatíváinak megtalálására.
Az Európai Unió Tanácsa jóváhagyta a Bizottság javaslatát és 12 hónappal későbbre tolta az erdőirtást szabályozó uniós rendelet hatálybalépését.
Az Élelmiszeripari Magazin idei 3. számból az ágazat legfrissebb híreiről és aktualitásairól informáljuk tagjainkat.
Az Európai Unió hosszú éveken át vizsgálta a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokat (Unfair Trading Practices, UTPs) az ellátási láncban. Az elvégzett kutatások és felmérések megerősítették, hogy az élelmiszer-ellátási lánc fokozottan ki…
Új, kétnapos képzés indul „Hatékony termelésnövelés – Lean alapok és módszerek tréning” címmel a MATE Budai Campusán.
Az EIT Food az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) egyik tudás- és innovációs közössége, melyet 2016-ban hoztak létre azért, hogy előmozdítása az innovációt az élelmiszeripari rendszerek fenntarthatósága és hatékonysága terén.
A kis-, közepes-, vagy nagyvállalatok azon dolgoznak, hogy az őket érintő Fenntartható Fejlődési Célokkal (SDG-kel) kapcsolatos stratégiákat beépítsék működésükbe.
A brit Adó- és Vámhivatal (HMRC) október 7-én bejelentette az új határ- és vámellenőrzési rendszer utolsó szakaszának bevezetésére vonatkozó halasztást.
Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)
Adószám: 18399257-2-43
E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu
Zöld szám: +36 80 900 365
Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.